Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

Ηταν κάποτε ένας βασιλιάς...

Ήταν κάποτε ένας βασιλιάς που όλοι αγαπούσαν και είχε το κάστρο του πάνω σ' ένα λόφο απ'όπου επιτηρούσε το βασίλειό του.Ήταν τόσο δημοφιλής που οι άνθρωποι του έστελναν καθημερινά δώρα    και γλεντούσαν με μεγάλη γιορτή την ημέρα των γενεθλίων του.Όλοι τον σεβόντουσαν για την περίφημη σοφία του και για τις σωστές του κρίσεις.
Μια μέρα το κακό χτύπησε την πόλη. Το νερό μολύνθηκε και όλοι,άνδρες ,γυναίκες και παιδιά, τρελάθηκαν. Μόνο ο βασιλιάς γλύτωσε γιατί είχε μια ιδιωτική πηγή.Μετά την τραγωδία, οι τρελοί πολίτες άρχισαν να συζητούν για την παράξενη συμπεριφορά του βασιλιά τους,για τις τιποτένιες κρίσεις του και την ψεύτικη σοφία του.Πολλοί έφτασαν να πουν ακόμη ότι ο βασιλιάς τους τρελάθηκε.Σύντομα η δημοτικότητά του έσβησε.Οι άνθρωποι δεν του έφερναν πια δώρα,ούτε γιόρταζαν τα γενέθλιά του.
Μόνος ο βασιλιάς εκεί πάνω στον λόφο,δεν είχε πια καμμία συντροφιά.Μια μέρα αποφάσισε να κατέβει κάτω στην πόλη.Ήταν καλοκαίρι και έκανε ζέστη,κι έτσι ήπιε νερό από την βρύση του χωριού.Εκείνη την νύχτα έγινε μια μεγάλη γιορτή.Όλοι πανηγύριζαν γιατί ο αγαπημένος τους βασιλιάς είχε επιτέλους '' έρθει ξανά στα συγκαλά του ''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου