Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

Ο Δωδεκάλογος της Επιτυχίας


 1. Κάθισε μόνος -Ηρέμησε -Σκέψου- Ξεκαθάρισε & αποκρυστάλλωσε τη σκέψη σου.
2.  Σταμάτα να ζεις στο παρελθόν & προσπάθησε να ξεχάσεις τα όνειρα που είναι απραγματοποίητα.
3.  Άφησε την φαντασία σου ελεύθερη & οραματίσου τους ρεαλιστικούς στόχους σου κι ας είναι μακροχρόνιοι.
4.  Μοίρασε τους συγκεκριμένους στόχους σου σε εβδομαδιαίες η μηνιαίες εργασίες & γράψε τον προγραμματισμό σου & τις ημερομηνίες εκπλήρωσης των στόχων σου .Δώσε προτεραιότητες.
5.  Ξύπνησε τον μικρό γίγαντα & τη σιδερένια θέληση που κρύβεται μέσα σου,ανάπτυξε & συγκέντρωνε καθημερινά θηριώδη αποφασιστικότητα πραγματοποίησης των στόχων σου.
6.  Τοιχοκόλλησε & διάβαζε καθημερινά ,θετικά ρητά-μηνύματα & επικαλέσου την βοήθεια αγαπημένων σου προσώπων για την αναπτέρωση του ηθικού σου. Μη διστάζεις να ζητάς βοήθεια απ' όπου κι αν προέρχεται.
7.  Να αποφεύγεις τους αρνητικούς & γκρινιάρηδες ανθρώπους. Αυτοί προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις αποτυχίες τους. Δεν είναι αντιπαραγωγικοί είναι & επιζήμιοι.
8.  Να θυμάσαι : Είναι πολύ πιο ωφέλιμο για το πνεύμα & την ψυχή σου να προσπαθείς να μάθεις από τους συνανθρώπους σου,ανώτερους & κατώτερους ,παρά να σχολιάζεις τις αδυναμίες τους. Κανένας δεν είναι τέλειος,& όλοι κάτι έχουν να προσφέρουν.
9.  Μην επιτρέψεις σε κανένα εμπόδιο, κριτική η περιστάσεις να σε παρεκκλίνουν από την πορεία σου. Ξέγραψε το ...τι θα πει ο κόσμος ...Ο κόσμος -ούτως η άλλως-δεν θα κάνει ποτέ σχόλια.
10.  Τράβα μπρος με κρίση πάντα το συμφέρον σου & την εκπλήρωση των στόχων σου ...& ξεκίνησε την εφαρμογή του αριθμού 1 τώρα...& όχι αύριο το πρωί. Να αξιολογείς την πορεία εφαρμογής του προγραμματισμού σου συνεχώς.
11.  Μην εγκαταλείπεις τις προσπάθειες σου ποτέ. Αν σκέφτεσαι & είσαι έτοιμος να υποχωρήσεις,μη φοβηθείς.Είναι πολύ φυσιολογικό.Η ανασφάλεια που φέρνει τις προσωρινές υποχωρήσεις είναι ο απαραίτητος δρόμος που πρέπει να περάσεις για να φθάσεις στην επιτυχία.Την επομένη μέρα το πρωί θα αισθανθείς πολύ καλύτερα.Να ξαναπροσπαθήσεις & να ξαναπροσπαθήσεις.
12.  Να θυμάσαι: Καμιά επιτυχία δεν πραγματοποιείται με τις πρώτες προσπάθειες. Μάθε πρώτα να χάνεις,μετά μάθε να επιμένεις σταθερά & μόνιμα στην εκπλήρωση των στόχων σου. Είναι αδύνατον να μην πετύχεις.Οι πετυχημένοι συνάνθρωποί σου εγγυώνται την επιτυχία σου,γιατί πέρασαν από τον ίδιο δρόμο...άντεξαν & πέτυχαν.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου