Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Νοιώθω τη γαλήνη Σου...


''Εκείνος που είναι μέσα σε μένα είναι μεγαλύτερος από αυτόν που είναι μέσα στο κόσμο''
                                                                                             Ιησούς Χριστός

Όταν ένας φίλος ή ένας αγαπημένος μας άνθρωπος περνάει μια δύσκολη περίοδο συναισθηματικά,τότε το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να του προσφέρουμε είναι μια επιβεβαίωσης της δύναμης του.Αληθινή πνευματική στήριξη έχουμε όταν οι φίλοι μας βοηθούν να αποκτήσουμε μια πιο μεγαλύτερη θέα από εκείνη που έχουμε όσο κυριαρχεί ο φόβος μέσα μας.
Όταν εμείς αντανακλούμε τη δύναμη που οι φίλοι μας κρατούν κρυμμένη μέσα τους ,τη στιγμή του
φόβου τος,τότε τους θυμίζουμε ,το μεγαλείο τους, το ποιοι πραγματικά είναι.

Θεέ μου,βοήθησε με να είμαι ένας αγγελιοφόρος δύναμης,παρηγοριάς και γαλήνης.

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Ξύπνα,κουνήσου !

''Στρεφόμαστε στο Θεό για βοήθεια όταν τα θεμέλια μας τραντάζονται και ανακαλύπτουμε πως ο Θεός είναι αυτός που τα τραντάζει''  

Πότε-πότε η ζωή μας ταρακουνάει, καταστρέφοντας τα θεμέλια που έχουμε οικοδομήσει. Μια τέτοια εμπειρία μπορεί να είναι πολύ αποπροσανατολιστική,και έτσι πρέπει να είναι. Ο σκοπός μιας αλλαγής πέρα από τον έλεγχό μας είναι να μας ταρακουνήσει,έτσι ώστε να σπεύσουμε προς μια νέα κατεύθυνση.
Μπορεί να μην καταφέρουμε να ξαναβρούμε το δρόμο για να γυρίσουμε στην παλιά μας βάση,όμως το παρελθόν είναι νεκρό και δεν υπάρχει λόγος να επιστρέψουμε. Είμαστε ελεύθεροι να προχωρήσουμε για να ανακαλύψουμε μια νέα ζωή σε ένα καινούργιο κόσμο.
Η αναταραχή είναι ένα δώρο αγάπης. Όταν έρχεται ψάξε να δεις την ευλογία σ'εκείνο που αναγκάζεσαι να αφήσεις,γιατί έτσι θα ανοίξεις το δρόμο σε κάτι νέο και καλύτερο.

''Δέχομαι την αλλαγή ως δώρο. Προχωρώ από το καλό στο καλύτερο και μετά στο άριστο''

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Δες το αλλιώς...

         "Αν δεν αλλάξεις κατεύθυνση,τότε μπορείς να καταλήξεις εκεί που κατευθύνεσαι"
                                               Ανατολίτικη παροιμία

Μέσα από την προσευχή και το διαλογισμό μπορείς να ευαισθητοποιήσεις τον εαυτόν σου, ώστε να ακούει τα σημαντικά  μηνύματα πριν πάρουν σάρκα και οστά στον υλικό κόσμο,και αρχίζουν να σε ταλαιπωρούν.
Επίσης για να ελαφρύνεις τη σφοδρότητα των συμβάντων, είναι να τα δέχεσαι με ευγνωμοσύνη όταν συμβαίνουν.Αντί να μάχεσαι τη ζωή ή να υιοθετείς μια στάση θύματος,ψάξε να βρεις το δώρο αυτής της εμπειρίας. Φαντάσου ότι το σύμπαν δεν συνωμοτεί για να σε βλάψει,αλλά για να σε ελευθερώσει.Μια στάση εκτίμησης αντί αγανάκτησης θα σε μεταμορφώσει και θα σε αλλάξει, διαφορετικά όλα θα είναι δύσκολα.
Καθώς συντονιζόμαστε όλο και περισσότερο με τη φωνή της αγάπης,μπορούμε να περνάμε μέσα από τη ζωή γλιστρώντας και όχι σκοντάφτοντας. Θεέ μου βοήθησε με να ακούω τη φωνή Σου και να βαδίζω σύμφωνα με την αλήθεια της αγάπης Σου.

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Δράσε τώρα...

Υπάρχουν δύο θανάσιμα λάθη που εμποδίζουν την πραγματοποίηση των των στόχων μας
                               1.Το να μην ξεκινάς   2.Το να μην τελειώνεις   ''Βούδας''

Μπορεί να σκέφτεσαι και να μιλάς για ένα σχέδιο για πολύ καιρό,αλλά μόνον η δράση θα του δώσει σάρκα και οστά. Αν περιμένεις μέχρι να είσαι έτοιμος.δεν θα κάνεις ποτέ τίποτε.Μην περιμένεις να είναι όλες οι συνθήκες τέλειες για να ξεκινήσεις.Το ξεκίνημα κάνει τις συνθήκες τέλειες.Είναι επιτακτική ανάγκη να φύγουμε από την θανάσιμη αδράνεια και να πάμε στην ζωντανή δράση.
Προχωρώ μπροστά με εμπιστοσύνη στο Κύριο που κινείται μέσα από μένα και δημιουργεί στο κόσμο μου το καλό.

Κραυγές ή γαλήνη...

 
 'Εχε κατά νου ότι το φωτοστέφανο,αν πέσει λίγο παρακάτω,γίνεται θηλιά'

Ο κόσμος μπορεί να λέει ότι η φήμη,η περιουσία και η αποδοχή των ανθρώπων ισοδυναμεί με επιτυχία. Ωστόσο,οι άνθρωποι που τα είχαν αυτά,που ήταν οι πιο διάσημοι στον κόσμο,τελικά δεν ήθελαν να έχουν καμιά σχέση με αυτή την μανία. Το μόνο αληθινό μέτρο της επιτυχίας είναι η υγεία,η γαλήνη,η ευτυχία και η πνευματική ανταμοιβή.Τα εγκόσμια έπαθλα δεν σημαίνουν τίποτε στο βασίλειο της αγάπης.
Προχωρώ και έχω στο βλέμμα μου τη γαλήνη,πετυχαίνω γιατί η καρδιά μου είναι αγνή.