Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Αυτός είναι ο λόγος...


Η αγάπη για τον εαυτό μας είναι η αρχή ενός έρωτα που κρατάει μια ζωή   ''Όσκαρ Ουάιλντ''

Ένα αυτοκόλλητο που βλέπω κολλημένο συχνά σε αυτοκίνητα γράφει : ''Δεν χρειάζομαι δικαιολογία για να νιώσω χαρά''. Συχνά νιώθουμε ότι χρειάζεται να απολογηθούμε κάθε φορά που προσφέρουμε κάτι υπέροχο στον εαυτό μας και λέμε :''Δούλεψα σκληρά'' η ''Δεν έχω κάνει τίποτε για τον εαυτό μου,εδώ και πολύ καιρό''. Δεν χρειάζεται να εξηγούμε ή να απολογούμαστε σε κανένα για την ευχαρίστηση που προσφέρουμε στον εαυτό μας.Αν μια δραστηριότητα μας φέρνει γαλήνη και απόλαυση,αυτό και μόνον είναι αρκετός λόγος,για να την αγκαλιάσουμε.
                                                 Θεέ μου...
Βοήθησε με να θυμάμαι ότι η ευτυχία είναι το δικαίωμα που έχω από την γέννησή μου.Η ζωή είναι ο λόγος που γιορτάζω.

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Πυξίδα μου είναι η χαρά...

                                 Η χαρά είναι το πιο αλάθητο σημάδι του Θεού 

Όταν αντιμετωπίζεις μια δύσκολη απόφαση,ρίξε ένα κέρμα κορώνα -γράμματα και φαντάσου ότι θα δεσμευτείς από την επιλογή πού θα κάνει το κέρμα για σένα.Ύστερα παρατήρησε πως αντιδρά η καρδιά σου στο αποτέλεσμα. Αν νιώθεις καταχαρούμενος ,τότε αυτός είναι ο δρόμος σου.Αν είσαι απογοητευμένος ,τότε πήγαινε με την άλλη επιλογή .Η χαρά είναι η καλύτερη πυξίδα. Παρακάλεσε το Θεό,να σε βοηθά να είσαι σε επαφή με αυτό που επιθυμεί η καρδιά σου,και ένα είναι σίγουρο : Η θεϊκή καθοδήγηση θα σε οδηγεί προς την κατεύθυνση του υπέρτατου καλού.

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Στο χέρι του Θεού...


Καλύτερα να βασίζεσαι σε ένα ισχυρό βασιλιά,παρά σε πολλούς μικρούς πρίγκιπες

Παρ'όλο που φαινομενικά εξαρτιόμαστε από τον εαυτό μας και από τους άλλους για να γίνουν όλα όπως πρέπει,τελικά τα πάντα είναι στο χέρι του Θεού.Τώρα αναγνωρίζω πως ο Θεός είναι η Πηγή των πάντων.Αν δεν καταφέρεις να βρεις  αυτό που ζητάς μέσα από τα ανθρώπινα κανάλια,τότε πήγαινε κατευθείαν στο Θεό με την προσευχή και τις θετικές σκέψεις.Η σχέση σου με το Θεό είναι ο παράγοντας κλειδί σε κάθε περίπτωση.Παρακάλεσε το Θεό να υψώνει τα μάτια σου πάνω από τους ανθρώπους , και να ανακαλύπτεις το χέρι Του στα πάντα. 



Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Να έχεις καλοσύνη...


      
       Θυμήσου ,πως ο καθένας που συναντάς,δίνει μια μάχη. Όλοι νοιώθουν μοναξιά.

Σ'ένα κόσμο που κυρίαρχος είναι ο φόβος.οι ενοχές και οι διαχωρισμοί,το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη καλοσύνη για να φτιάξεις τη μέρα κάποιου και ίσως να του αλλάξεις τη ζωή. Ο φοβισμένος νους φωνάζει ότι θα χάσουμε την αγάπη αν δώσουμε πολλή απ'αυτήν και έτσι δεν αφήνουμε τον εαυτό μας να την μοιράσει απλόχερα. Όμως η αληθινή αγάπη απλώς πολλαπλασιάζεται και επιστρέφει για να μας ευλογήσει πολλαπλάσιες φορές.Δίνε ζωή με την αγάπη σου και δέξου περισσότερη ο ίδιος.